Przepis na ciasto po niemiecku Brownie

Przepis na ciasto po niemiecku Brownie

Przepis na ciasto po niemiecku może pojawić się jako jedno z zadań na wielu egzaminach językowych. Może przydać się również tym, którzy chcą podzielić się przepisem swojego ulubionego wypieku z niemieckojęzycznymi przyjaciółmi. Poniżej znajdziecie wykaz składników oraz przepis na wykonanie popularnych Brownie. Może przepis ten zainspiruje Was nie tylko do nauki nowych słówek ale i do przetestowania swoich kulinarnych zdolności. Smacznego.

Rezept Brownies

Zutaten – składniki

500 g Butter 500 g masła
8 Eier 8 jaj
600 g Zucker 600 g cukru
250 g Mehl 250 g mąki
200 g Kakaopulver 200 g kako w proszuku
200 g Mandeln, gehackt 200 g mielonych migdałów
Puderzucker  cukier puder
Backzeit 30 Minuten czas pieczenia 30 minut

Zubereitung – przygotowanie

Die Butter in einem Topf zerlassen. Den Topf vom Herd nehmen und alle Zutaten (ohne Puderzucker) in die zerlassene Butter geben. Alles zu einem Teig verarbeiten.

Rozpuścić masło w garnku. Zdjąć garnek z ognia i dodać wszystkie składniki (bez cukru pudru) do roztopionego masła . Ze wszystkich składników wyrobić ciasto.

Ein Backblech mit Backpapier auslegen und die Masse darauf verteilen,mit einem Löffel  glatt streichen. Ofen vorheizen auf 180° C. 25-30 Minuten backen.

Wyłożyć formę do pieczenia papierem i rozprowadzić na niej ciasto, wyrównać łyżką. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Piec 25-30 minut.

In der Form abkühlen lassen. Den Kuchen mit Puderzucker bestreuen. In kleine Rechtecke schneiden. 

Wystudzić w formie. Posypać ciasto cukrem pudrem. Pokroić w małe kwadraty.

Guten Appetit.

Smacznego.